Alla inlägg under februari 2009

Av Maria - 18 februari 2009 20:40

Fick ett gott recept på barnmat idag om ngn är intresserad. Det var Cajsa som tipsade mig om korvstroganoff. Charlie gillade det skarpt.


Baby korvstroganoff ca 2 portioner (måtten är på en höft):


3 korvskivor

lite gul lök

mjöl

ca 1 dl mjölk

1/4 burk med krossade tomater

lite basilika

0.5 dl okokt ris


Skär korven och löken i mindre bitar. Stek lätt i lite smör. Strö sedan på lite mjöl och rör om. Tillsätt mjölken och låt det puttra så det blir lite tjockare. Tillsätt tomaterna och låt puttra lite. Jag tillsatte lite basilika. Mixa sedan till lagom konsistens.

Koka riset utan salt och rör i.

Bon Apetit!

Av Maria - 18 februari 2009 20:15

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!




1. Vad heter du: Maria


2. Ett ord på fyra bokstäver: Mossa


3. Flicknamn: Mathilda


4. Pojknamn: Magnus


5. Yrke:  Montör


6. Färg: Mintgrön


7. Klädesplagg: Mockasin


8. Mat: Makaroner


9. Sak i badrummet: Mediummjuk tandborste :)


10. Plats/stad: Motala


11. En orsak att vara sen: Monster


12. Något man skriker: MJAUUU


13. Film: Mama Mia


14. Något man dricker: Mintu


15. Band: Maggie Reilly


16. Djur: Mygga


17. Gatunamn: Minkvägen


18. Bil: Mondeo


19. Sång: Money money money


20. Aktivitet med mer än en deltagare: Match


Ja detta var inte så lätt.

Jag utmanar Maria L, Camilla och Sofia

Av Maria - 18 februari 2009 11:07

Denna kyla håller i sig. Brr! -20 grader imorse. Man går inga längre promenader. Måste ner på byn sen vid 14-tiden, men det går ju ganska fort att gå ner.


 Fått upp våra nya duschdraperi och badrumsmatta idag. Tänk vad lite nya saker kan göra. Blev fräscht! Har ju inte dem snyggaste färgerna därinne för övrigt: oranget! Längtar tills vi ska göra om därinne. Vi har lite planer för det...blir nice.















Blev fint med den nya badrumsinredningen



Hittat en blogg där en familj gör om ett hus. Det blir ju så tjusigt. *dreglar* Tror inte jag och Roald skulle ha orken att göra ett sådant projekt, synd det... :) Gå gärna in på den bloggen och tävla om en supersnygg kudde.

http://itsahouse.blogspot.com/search/label/T%C3%A4vling



                       Kram Maria


Av Maria - 17 februari 2009 12:38

Tyvärr städar man inte badkaret nog ofta, så nu är det en beläggning som jag inte får bort. Ngn som har ett bra tips? Har en badrumsspray som inte funkar.




 

      



Vad göra med badkaret???


Känner mig duktig som städat vårat sovrum och badrummet uppe ordentligt. Skönt!


Kallt ute idag. -22 när jag och Charlie steg upp vid 8. Brr! Ska våga oss ut nu på en promenad, bara -14 nu.

Tror magsjukan var en väldigt mild form om det nu var ngn. Var lite lös i magen igår + att det kom lite kräk. Har idag inte varit ngt och han äter som en häst.

Av Maria - 16 februari 2009 20:02

Tänk att killen som totalt vägrat välling nu druckit en hel flaska (200ml). Glömde tillsätta socker, men det gick bra ändå :) Som många sagt: Dem tar välling när dem slutar amma. Så sant!





                       




Gott med välling




Av Maria - 16 februari 2009 10:27

Igår fick vi besök av John, Kristina och deras busfrön Albin och Emil. Det var trevligt. Fick en liten försmak av hur det kommer bli om ett par år. Haha! Charlie fick så fina presenter: ett födelsedagståg i trä som man sätter ljus och "födelsedagssiffra" i och även ett tjusigt "middagskit". =) Tack tack!







 






Tåget










Matkitet =) 




Hade trevlig spelkväll här i lördags med Camilla, Christian, Cepe och

Tor-Erik. Såg först melodifestivalen och sen spelades lite spel.

Det var dem bästa bidragen som gick vidare i melodifestivalen. Men jag hade hellre sett Lili & Susie i Globen än i andra chansen. Men det finns ju en chans ändå. =)











Spelar Rita Gissa

Magsjuka igen?? Charlie hade nyss en sprutande diarré på sisådär  en 1.5 meter(!). Har ju nyss haft det. Orkar inte en gång till. Fick katrinplommon en timme innan men så fort ska den väl ändå inte verka...


Glädjande nyhet är att det verkar som Charlie tar välling nu. Åt igår 110 ml välling (en liten flaska). Har provat 3 kvällar i rad och för var kväll har det gått lite mer. Blandade 2 första kvällarna majsvälling med ersättning 2 (tack för tipset Sara E). Nu igårkväll tog jag "vanlig" välling med lite vaniljsocker (tack för tipset Camilla). Ska såklart trappa ner sockret eftersom...



      Kram Maria

Av Maria - 14 februari 2009 15:21


Idag är alla hjärtans dag och Charlie vill skicka en stor puss till sina kusiner Frida, Lowa, Tilde och Izabelle. *dregelsmack*





Så här glad är Charlie på alla hjärtans dag. Mamma har fixat raggarfrilla =)



Till middag blir det en god filebit som vi fått av mormor. Sen kommer Flisan med familj och Cepe. Ska spela spel och äta lite godis. Melodifestivalen får vi inte missa.                                            
                               




 Stor kram på er                 


                                                  
                         

Av Maria - 13 februari 2009 15:46

Idag medans Pappa sov så for jag och Charlie till Cassandra för att leka lite. Det var roligt att ses och surra lite. Charlie tycker om Cassandra för han vill hela tiden känna på henne, men Cassandra blev less efter ett tag. :) Jobbigt med klängiga pojkar... Kanske Charlie var lite avundsjuk på hennes hår, hon har ju mer än honom. :)






Cassandra du är för go tycker Charlie







Roligt med andra leksaker




Börjar bli bortskämd. 3 nätter av 4 så har Charlie sovit hela natten utan att vakna. Idag sov han 21:00- 9:30. Gissa om jag är utvilad.


 Roald jobbar inatt 12 timmar (18-06). Det känns tråkigt. Men jag får trösta mig med lite popcorn och se Lets Dance.


       Puss på er

Ovido - Quiz & Flashcards