Alla inlägg den 6 januari 2009

Av Maria - 6 januari 2009 09:31


   GOTT NYTT ÅR allesammans!

Tänk att det är 2009. Undrar vad detta år har att erbjuda. Antar att det blir lite lugnare än de senaste två åren. Vi har haft det hektiskt med bröllop, hus och barn. :)


Äntligen är vi tillbaka i Holmsund. Borta bra men hemma bäst som man säger. For härifrån den 23 december och kom åter igår den 5 januari.

Kan ju berätta lite om jul och nyår... Vill först passa på att gratulera min älskde pappa som idag fyller 66 år. Ett år som pensionär och han verkar trivas som fisken i vattnet. Han fick i år en ny mobil av familjen så vi kan skicka MMS på barnbarnen. Ja men över till jul och nyår:


JULEN 2008;

Den firade vi hemma på Noret hos mina föräldrar. Monica och Izabelle var oxå hemma. Vi hade det riktigt mysigt. Som det ska vara så tjatade Izabelle 6 år hela dagen om när tomten skulle komma. Man minns själv hur det var då man var liten...julafton var ju världens längsta dag. Haha! Vi åt en massa god julmat och myste. Kl halv sex kom det Izabelle tjatat om: TOMTEN. Även fast vi bara skulle köpa paket åt barnen i år, så var det minst lika  mkt paket som tidigare år. Fast skillnaden var ju att de flesta var åt Charlie och Izabelle. Jag och Roald fick ändå några stycken. Aja baja på mormor och morfar som inte följde regeln: bara paket åt barnen. Monica oxå för den delen... Ja då vet man ju till nästa år. :) Charlie och Izabelle fick iaf en massa fina julklappar. Charlie fick leksaker, gosedjur, kläder, pengar, badrock. Ja en massa fint! Tack alla för dem fina julklapparna.


På juldagen var det återträff från högstadiet. Roligt att träffa dem som kom. En eloge till Paula som fixat allt. Just ja...ska be henne om receptet på efterrätten som var SÅÅÅÅ god.


På annandagen fick vi främmande av Monicas nya fästman Henrik. Han klarade inte att vara utan henne några dagar så han kom på Noret. Det var kul så man fick träffa karln. Väldigt trevlig och stilig kille. Tummen upp för Henrik. ;) Glad för Moncans skull.


Efter annandagen for jag och Charlie till Strömsund till farmor och farfar. Dem blev så glada att se lilleman. Dem är ju så gla i honom. Pappa Roald var redan där för han for på dans på juldan i Strömsund.


Nyår

Dagen innan nyårsafton packade vi bilen full av julklappar och packning och for till Roalds farmor som bor i Mo I Rana. En liten resa på 40-50 mil. :) Vi firade nyår där. Vi har haft det så trevligt. Hon bor i ett hus som ligger på bergssidan så man har världens utsikt över Mo I Rana. I källaren har hon en lägenhet som de tidiagare brukar hyra ut. Så vi hade eget badrum, TV-rum och kök. Vi sa det att vi behövde ju inte fara hem... :) Stannade där iaf från 30 december till 5 januari. Vi hälsade på Roalds gammelfarmor, mormor, morbror och faster. Ja det var verkligen uppskattat att vi kom. Dem ville inte att vi skulle fara hem till Umeå igen.

Nyårsafton firades lugnt hemma hos Roalds farmor. Det var bara vi och farmor Solfrid. Charlie vaknade lagomt tills tolvslaget så han fick följa med ut och se raketerna invirad i ett täcke. Vi hade ju första parkett för att se alla raketer.

Övriga dagarna rännde vi lite på stan och shoppade en massa i rean. Var och hälsade på släkten och åt även på restaurang sista kvällen.

Ja det var roligt att hälsa på i Norge. Jag började till och med tänka lite på norska och säga lite norska ord. Haha!


Skönt iaf att vara hemma igen i Holmsund. Har saknat vårat hus och våra vänner....

Ska ringa jobbet imorgon och säga att jag kan börja jobba extra nu. Charlie har blivit så duktig på att äta mat. Så på dagen behöver jag inte amma. Han vill fortfarande amma på natten, måste försöka vänja honom bort med det snart. Samtidigt vill jag amma nån gång per dag, för dem håller sig ju friska då. Han har ju inte varit sjuk någonting nu medans vi andra varit sjuka.

Han fick oxå sin andra tand nu på annandagen som även var hans 7 månadersdag. :)

Han är så snäll våran prins och så söt. Fick fler ggr höra i Norge vilken snäll unge vi har. Han var alltid glad, inte ofta han gnällde. Så sant så sant...världens bästa unge! :)


Oj så långt inlägg. Hoppas ni inte somnat...


   Kram på er och Gott Nytt År!


Dagens guldstjärna får gå till min härliga familj...både norsk som svensk! :)

Ovido - Quiz & Flashcards