Alla inlägg under januari 2009

Av Maria - 23 januari 2009 19:54

Trött efter dagens aktivitet. Man är inte van att göra så mycket på en dag.

Tog först en promenad på Konsum. Måste ju ha mjöl om man ska baka.

Kom hem och när lilleman somnat igen så bakade jag semlor och sen gjorde jag storkok på grytbitar till Charlie. Ja det tar ju sin tid allting... Var helt färdig efteråt. =) Men lite duktig känner man sig allt.

Imorgon ska jag dammsuga, men det får bli dagens enda uppgift.


Fredagkväll. Vi har pringles och coca cola hemma. Smarrigt! Vet inte om jag orkar ngn semla ikväll. Nyss ätit en massa spagetti och köttfärssås. Är ju gott dä!


Läste nyss att vid 7-8 månader kan barnen bli mammig/pappig. Beroende på vem som är hemma med dem mest. Dem vill gärna vid denna tidpunkt oxå vara mycket uppi sina föräldrar, däribland sova hos dem. Så där har man väl svaret på varför Charlie vill så gärna sova hos oss och vaknar flera ggr/natt. Är mamma och pappa kvar??


Farbror Tocka är på besök. Dem kollar på Madagaskar nere på projektorn. Orkade inte kika så jag gick upp istället! Se Lets Dance!


   Puss på er

Av Maria - 23 januari 2009 10:39

Roald tappade päran igår och gissa vart den hamnade? Jo spetsad på glaset! =)

 Norrländsk sex on the beach?

Kom gärna med fler förslag.

Av Maria - 22 januari 2009 16:08

Haft en trevlig dag med Cassandra och Erika. Varför umgås man inte oftare när man har så trevligt ihop? Är väl för att tiden går ju så fort...veckorna springer iväg. Vi fikade lite och tog en promenad. Ja väldigt trevligt iaf. Cassandra lånade lite kläder + Charlies hoppgunga. Bra att det kommer till användning igen.


Tog kort på herrarna Johannessen igår när dem låg i sängen och höll på med sitt. Pappa läste om rock och Charlie kollade så mammas mobiltelefon fungerde som den skulle.

Var ju så nöjd att han somnade så fort igår kväll, men det fick man igen för. Han vaknade efter ett par timmar. Somnade tillslut i våran säng efter att ha snuttat på mamma lite. Sen tycker jag att han snuttade hela natten. Kan inte varit mycket mjölk som kom för de var som två tomma påsar... Måste få bort denna nattsnuttning! När Roald inte jobbar dag så får vi ta itu med detta.


Tror att Charlie förfrysit en fläck på högra kinden. :( Är alltid rött + att det är lite varmt. Det går väl till sig?? *sting i hjärtat* Skulle inte varit ute när det var -15 grader! Man ska ha en sån där rånarluva till dem.


Tack Erika för en mysig dag. Du är bra go du! Cassandra oxå för den delen!


  Kram Maria

Av Maria - 21 januari 2009 20:28

Blir så exalterad att jag måste skriva det: tog inte ens 10 minuter ikväll så somnade Charlie själv.... Helt otroligt! Denna metod verkar funka...från en timme till 10 minuter på inte ens en vecka. Ikväll så grinade han inte alls så mycket. =) Mammas lilla guldklimp! Stolt över dig!  Puss puss

Av Maria - 21 januari 2009 18:29

Säger då bara vilka hemska personer det finns. Syrran skrev på msn att ngn har "stimmat" hennes bankomatkort. Kopierat det på ngn sätt och handlat för det på phonehouse i Stockholm. Hon bor i Östersund och hade inte varit i Stockholm den senaste tiden. Polisanmält och spärrat kortet hade hon gjort nu. Hade handlat på nätet nån gång. Om det är därifrån dem fått informationen. Man kan visst aldrig vara säker...jädrans idioter!  


Har idag varit på mammafika hos Maria och Frida i Obbola. Mammorna från Holmsund tog en promenad över bron till Obbola. Blåste friskt över bron. Brrr! Är så kul att se hur det ser ut hos varandra. Man har som en uppfattning om hur det ska se ut och så ser det helt annorlunda. De bodde jättefint. Gott fika fick vi oxå. En i mammagruppen berättade av dem skulle ha barn igen i juli. Så det blir ett år mellan deras barn. Så spännande! lite sugen blir man på en bebis igen. Men inte riktigt än... =)


Jag och Charlie fick skjuts hem eftersom vi skulle få främmande av Henke och Fanny som kom från Gran Kanaria. Dem åt middag med oss och for sen vidare mot Strömsund. Dem var solbrända och fräscha.


Var på förmiddan ute och skottade bort det som plogbilen så generöst gav oss. Vem behöver gym när det finns blötsnö?

Känner mig trött nu efter en hektisk men rolig dag.

Imorgon kommer Erika och Cassandra. Blev inget bad eftersom dem andra damerna inte kunde komma ut hit. Synd, verkar aldrig bli av att bada. Sa till Roald att vi kanske kunde fara och bada ngn dag. Skönt att bubbla lite.


Charlie gillar att dra runt på saker nu. Lägger in en bild på en sak som han hittade att dra runt på.




  Kram Maria

Av Maria - 20 januari 2009 17:33

En skön dag idag. Vaknade vid 8. Haft en bra natt. Lilleman sov hos från kl 23. Men det känns som han måste få göra det. Som den där barnpsykologen på 4:an sa: barnen tar ofta 2 steg fram och 1 steg bak. Var en pappa som skrev in och frågade hur de skulle göra med sin dotter som ville sova hos dem.

På eftermiddan for vi på familjecentralen och vägde och mätte Charlie: 9.8 kilo och 74 cm. Har bara gått upp 500 gr på 2 månader. Men det sa hon var helt normalt för nu börjar han röra sig så mycket så de går inte upp lika mkt längre. Men han har vuxit 3 cm. Stora mannen! :)

Frågade om detta med amningen och hon sa att mellan 6-8 månader kan man trappa ner den. Hon tyckte jag gjort det bra som ammat så här länge.

Ja att sluta amma är nog lättare sagt än gjort när lilleman tycker det är så gott och mysigt. Ja det ger sig nog naturligt. Ammar ju endast nån gång per dag nu. Han är duktig att äta nu våran son.

Öppna förskolan är ju på samma ställe som BVC. Där träffade vi Charlies polare från mammagruppen: Alva, Frans, Gunnar, Viggo och Lisa. Oj så dem växt sen innan jul. Vi stannade och lekte ett par timmar. Han blev så trött Charlie.


Blodpudding till middag. Tycker det är gott nu till skillnad mot förr. Camilla tipsade mig om att man ska ha bacon till. Blir så mkt godare då!


Ska baka semlor på fredag tror jag. Är så sugen på det! :) Jag och Roald är några riktiga semelnissar.


    Kram på er

Av Maria - 19 januari 2009 15:09

Har fått en självspricka på tummen. Det gör ju så ont. Bara man stöter i ngt så svider det. :(


Blev ingen tur till Erika och Cassandra idag, dem var upptagna med ett stadsbesök. Vi for och lämnade igen bilstolen. Så skönt att få bli av med den. Sen for vi till Camilla och Flisan. Passade på att ge Charlie lunch där och så fick han leka av sig lite.


Dem ringde från jobbet idag. Jag ska på "utbildning" i läkemedelslistan nästa fredag, var visst lite nytt där. Sen har jag tagit på mig 5 turer i februari. GAAAHHH! Känns supernervöst. Kommer jag ihåg någonting? Minns jag hur man sätter en PVK (nål) eller kommer jag ihåg några rutiner alls. Börjar med en fredagkväll och dem brukar vara värst för då töms avdelningen med patienter på dagen och så strömmar det in patientern från akuten på kvällen. Intalar mig själv att det sitter i ryggmärgen allting, lite rostig är man nog men det kommer nog efter en dag. :) Ska bli kul iaf! Sitter och går igenom olika saker i huvudet! :)


      Kram på er 

Av Maria - 19 januari 2009 09:11

Lilleman somnade själv igår efter en halvtimme och sov utan avbrott till 01. Försökte köra 5 minuters då oxå, men efter en halvtimme gav jag upp eftersom Roald ska upp och jobba. Nog för han låg i ett annat rum, men väggarna är ju inte ljudisolerade direkt. Tog lilleman till min säng och där låg han vaken en timme innan han somnade.

Tänker väl ta itu med natten så småningom. Som Emma skrev på kommentaren: han är ju inte så stor än. Det kommer.

 Har som jag skrivit tidigare en tonåring i en 7 månaders kropp. Ställde klocka på 8 imorse. Tror ni det gick att få liv i Charlie? Icka sa Nicke. Han sover som en klubbad. Mumlade bara ngt och vände sig åt andra hållet.

Lika bra han får sova så länge det går för innan 12 ska jag in på NTF och lämna igen babyskyddet vi hyrde då Charlie föddes. Snacka om praktiskt att få hyra. Slipper man förvara den sen när den inte behövs. Till nästa barn hyr vi bara en igen. Kanon!

Se om Erika är hemma, då kikar vi in där. Länge sen vi sågs nu....juldan! Cassandra blir ju så stor.


Fullt upp dagarna som kommer.

Mån: Lämna åter bilstol och hälsa på Erika om dem är hemma.

Tis: Väga och mäta på familjecentralen på eftermiddan. Ska även på öppna förskolan som är på samma ställe. Träffa lite kompisar från mammagruppen.

Ons: Mammafika hos Maria och Frida i Obbola. SKa ta en promenad dit med alla från Holmsund. Kul kul kul... Fanny och Henke kommer på kvällen tillbaka från Gran Kanaria. Äta middag här innan dem far hem till Ström. Lite avis man är på dem.

Tors: Bada med damerna från Umeå här i Holmsund.

Sen har vi inget mer planerat. Ev fika med Anna och Zablon på söndag. Se stora magen. =) Bli lite mer avis där då :)


Tonåringen sover än. Kanske jag ska äta frukost, så är jag helt klar innan han vaknar. Så skönt att göra klart allt innan han vaknar, så behöver man bara bry sig om honom.


     Kram Maria

Ovido - Quiz & Flashcards