Alla inlägg under januari 2009

Av Maria - 12 januari 2009 09:38

Ja så här kan man ju oxå somna. Halv sju däckade Charlie på golvet efter att endast sovit en gång på dagen. Tänkte vi skulle prova och se om han sov bättre på natten. Sover annars 2 gånger. Gick väl inte allra bäst, för halv nio vaknade han och var pigg. Sen fick han både lite tisse och så gröt. Det kanske inte var det smartaste för sen mellan kl 12 och fyra hade lilleman världens magknip. Ja det var så hjärtskärande att höra.... Usch! Provade massage och alvedon, men inget hjälpte. Jag somnade vid 3 och vid 4 hade Charlie och Roald somnat. Man analyserar hela dagen för att se vad som kan orsakat det. Antar att det blev kanske för mycket mjölk och gröt...


Innan magknipen hann vi se båda filmerna ARN nere på våran lilla hemmabio. Ruggigt bra filmer. Har ni  inte sett dem, så gör det. Oj oj oj säger jag bara.


Regnet öste ner här i morse. Så det är alldeles slaskigt ute! Vi som hade det så fint.


Fanny och Henrik kommer i veckan. Det ska bli så kul. Vi ska bara bilvakt medans dem flyger till utlandet.


     Puss på er

Av Maria - 11 januari 2009 14:10


Har nyss haft besök av Alva, Regina, David och Camilla. Kul att se dem. Tomt utan Flisan som är hos farmor, var som en som fattades. Tror Charlie tyckte det var kul att leka lite med Alva. Alva tyckte Charlies stortå såg rolig ut för hon ville ta på den hela tiden. :)


Roald for nu in till Cepe för att spela lite guitarhero och spela trummor. Dem växer aldrig upp dem där. Barnasinnet för TV-spel finns kvar.


Hände ngt komiskt igår. Man kan ju inte mer än skratta. Roald sa:

- Mamma har ingen BH på sig...

- Jo det har jag.

Så hängiga är dem trots BH. Haha! Fast det var en slapp amnings-BH som jag hade, så idag åkte en vanlig gammaldags BH på som lyfter lite. Känns lite lyxigt! :) :) Inte lätt att vara mamma.


Blir nog en promenad när lilleman vaknar. Ut i friska luften.

Beställt en sak till köket idag från Ellos. Hoppas den är bra. Blir tokig på att vi har så lite bänkyta. Ja hoppas den är bra. Ska ha den bredvid kyl och frysen.


   Kram Maria

Av Maria - 10 januari 2009 13:08

För första gången sover lilleman ute. Är snart 45 min sen vi kom hem från promenaden och han sover ute. Annars brukar han vakna efter 5 min.

Blev ju en tokig natt för honom, så han är väl helt slut antar jag.


Hade främmande här av bla Camilla och Felicia igår kväll. Felicia somnade här i soffan men var sedan vaken ett bra tag innan dem for hem vid halv två. Charlie sov kanske 1.5 timme mellan 22 och 24 och sen var han vaken till 02 och sov väl som en kratta mest hela natten. Men vi låg tills hon var halv tio.

Jag och Camilla hade mysigt här uppe på övervåningen medans grabbarna roade sig där nere. Vad vi tyckte om det kan vi ju diskutera vid ett annat tillfälle... Ngt less! Men vi hade väldigt mysigt! Såg Lets Dance och sen kollade på vi på lite videoklipp sen barnen var mindre. Oj så dem växer!


Jag och Charlie tog oss en långpromenad efter frukosten. Väldigt skönt! Gick förbi mitt och Camillas gamla kvarter. Så mkt minnen! =) Du kan väl flytta hit igen...


Ska prova ge Charlie torsk idag. Kokar torsk, morötter och potatis. Ska blanda med lite persilja och smör. Dem säger ju att man ska bli smart av fisk. Tänkte fostra en Einstein! =)


    Carpe Diem!

Av Maria - 9 januari 2009 10:20

Avundsjuka och svartsjuka är 2 sjukdomar som drabbar oss alla vare sig vi vill eller inte. Inte gör det oss lyckligare heller. Konstigt hur vi jämnför oss med andra hela tiden. Man vill alltid ha mer mer mer... Vi blir som aldrig nöjda. Nu förtiden brukar jag och Roald säga till varandra hur lyckligt lottade vi är. Hur bra vi har det. Alla borde göra det ibland. Vi är friska, våran son är frisk och vi lever ett bra liv. Man kan inte ha kakan och äta den som man säger. Har någon annan det bra, så glädjs med dem istället för att bli avundsjuk.

Äsch, se så mkt tid jag har att grubbla. Verkligen dax att börja jobba... =)

Fick uppmuntrande kommentarer igår ang att Charlie inte somnar själv och äter på natten.  Skönt att jag inte är ensam. =) Som sagt så kunde livet vara värre. Såg nyheterna från Gaza imorse, usch så bra man har det. 


Charlie fick för sig imorse att vakan vid 5. Roald steg upp med honom (lyxigt värre). Vid 7 steg jag oxå upp och så åt vi alla frukost tillsammans. Nu sover både Roald och Charlie igen.

Jag har passat på att göra mer barnmat. Fylla på lite i frysen. Idag blev det köttfärs med potatis, morötter, majs och ärtor. Tog lite mindre majs denna gång. Tror jag läst att det kan vara lite stoppande i magen. Lilleman är hård i maggen... Kör i han både katrinplommon och extra vatten, men det ger inte den effekt mamma Mia vill.


SKa idag in och hälsa på Camilla och Flisan. Det var länge sen nu. Har inte setts sen förra året... Kul att se lila Flisan som blivit så mkt piggare sedan hon fick Nexium. Hon har väl blivit en riktig "tjockis" nu. ;) Bara 2 kg lättare än Charlie, hon börjar komma ikapp. Härligt! Går gör hon oxå. Händer mkt nu med dem små.

Lider med Fam Berg/Edström. Dem har haft en tuff period. Tycker ni gör det superbra. Du Camilla är alltid lika glad hur tufft det än varit och så omtänksam. Vet inte om jag sagt det till dig. Du är en klippa!

Länge sen man såg Alva och Cassandra oxå. Ni kanske är sugen på en fika till helgen?


Underbart väder! Om bara Herrarna Johannessen kan vakna så vi kan äta och fara! Se om lilleman gillar köttfärs och potatis.


Grattis Lena på din 27 årsdag. Så gamla vi blir! =) Ha en bra dag!


     Kram Mamma

Av Maria - 8 januari 2009 12:20


  Goddagens!


Hade en pigg kille inatt. Han somnade vid 21 och vi var så nöjda för vi hann se en hel film innan han vaknade igen (fast jag sov mest genom filmen). Han brukar oftast somna om igen, men han var pigg. Så mellan halv ett och kl 3 var vi vaken. Låg först i våran säng och försökte få honom att sova, men icke då. Så fort han fick chans så rullade han på mage och höll på. Lika bra att stiga upp med honom. Så jag såg inatt ett program med "advokaterna". Jäkligt bra faktiskt! Sen somnade Charlie i min famn i soffan. :) Vi har en tonåring i en 7-månaderskropp tror jag. Han sov till halv tio. Lägger in en bild på hur glad han är då man dyker upp vid sängkanten hans... :)


Visst är det roligt att vi är så många i kompiskretsen som får barn samtidigt. Men det är samtidigt lite jobbigt. För man jämnför sig med andra hela tiden. Jag jämnför inte Charlie så mkt med de andra barnen, men mitt sätt att handskas med honom. Man blir stressad när alla andra t ex lyckas få sina barn att somna själv i sängen. Tycker att det är endast jag som ger honom mat på natten. Dålig mamma är fel ord att använda, men man får ibland känslan av att man gör fel. Jag vet ju att det inte går ngn nöd på honom, men man vill väl alltid att det ska vara perfekt. Är väl en sån person på gott och ont.

En positiv sak med att komma ut i arbetslivet igen är att man inte hinner tänka så mkt.

Hoppas iaf att vi snart kan träffas igen. Känns så länge sen! Saknar er! Lite peppning: Vi är bra mammor!


Känns som en bomb slagit ner här hemma. Tycker jag plockar och plockar, men ändå är det saker överallt. Tvättar och tvättar, men ändå är tvättkorgen full. Haha!


Mamma och Pappa är idag på väg till Dalarna. Kul för storasyster att få lite besök.

Fantiserar ibland om hur det vore ifall alla bodde på samma ställe eller iaf med en av oss systrar. Det vore inte så dumt! Är tomt utan dem.


     Nä göra lite nytta medans lilleman sover!


       Dagens guldstjärna får gå till min älskade Charlie! Du är så underbar!


              Kram Maria


    

Av Maria - 7 januari 2009 16:13


Goddag!


Jaha då var man arbetsför igen. Ringde Vickan på jobbet idag och sa att nu kan jag börja jobba lite extra. Åh så jag gruvade mig innan jag ringde. Kändes så jobbigt att börja jobba igen. Men efter att jag ringt så kändes det bara skönt. Ska bli kul att komma ut igen några dagar i månaden.


Fick lite kommentarer på mitt förra inlägg :) Kul!

Du har rätt Henke Penke. Moncan var så glad att du kom, så det var inte bara du som inte kunde hålla dig ett par dagar. ;)  Du skulle sett henne. Hon sprang omkring som en yr höna då du ringt. Roligt att se henne glad och kär. :)


Idag tog vi en skön promenad ute. - 11 grader och strålande sol. Härligt att vara hemma igen på vår gata i "stan". Annars har det varit väldigt lugnt. Skönt!


Inget ont om barnmat på burk, tur den finns. Men hemlagad mat är så mkt godare. Jag ser att Charlie äter mkt bättre av den hemlagade. När vi var i Norge fick han endast barnmat på burk och han åt inte alls lika bra. Måste ut och jaga nya recept. Han kan ju inte endast äta kyckling och gryta. :) Fast det blir ju att kombinera både köpt och hemlagat. Men får man välja... :) Så är det väl alltid, mammas mat är godast! Hi hi!


Dagens guldstjärna till dem som tillverkar så goda micropopcorn. Haha! Jag åt en hel skål igår kväll. Roald tog cirka 10 st. Hur gick det till att jag gifte mig med en karl som inte gillar popcorn.... Fast desto mer åt mig :) :)



  Kram på er allesammans

Av Maria - 6 januari 2009 09:31


   GOTT NYTT ÅR allesammans!

Tänk att det är 2009. Undrar vad detta år har att erbjuda. Antar att det blir lite lugnare än de senaste två åren. Vi har haft det hektiskt med bröllop, hus och barn. :)


Äntligen är vi tillbaka i Holmsund. Borta bra men hemma bäst som man säger. For härifrån den 23 december och kom åter igår den 5 januari.

Kan ju berätta lite om jul och nyår... Vill först passa på att gratulera min älskde pappa som idag fyller 66 år. Ett år som pensionär och han verkar trivas som fisken i vattnet. Han fick i år en ny mobil av familjen så vi kan skicka MMS på barnbarnen. Ja men över till jul och nyår:


JULEN 2008;

Den firade vi hemma på Noret hos mina föräldrar. Monica och Izabelle var oxå hemma. Vi hade det riktigt mysigt. Som det ska vara så tjatade Izabelle 6 år hela dagen om när tomten skulle komma. Man minns själv hur det var då man var liten...julafton var ju världens längsta dag. Haha! Vi åt en massa god julmat och myste. Kl halv sex kom det Izabelle tjatat om: TOMTEN. Även fast vi bara skulle köpa paket åt barnen i år, så var det minst lika  mkt paket som tidigare år. Fast skillnaden var ju att de flesta var åt Charlie och Izabelle. Jag och Roald fick ändå några stycken. Aja baja på mormor och morfar som inte följde regeln: bara paket åt barnen. Monica oxå för den delen... Ja då vet man ju till nästa år. :) Charlie och Izabelle fick iaf en massa fina julklappar. Charlie fick leksaker, gosedjur, kläder, pengar, badrock. Ja en massa fint! Tack alla för dem fina julklapparna.


På juldagen var det återträff från högstadiet. Roligt att träffa dem som kom. En eloge till Paula som fixat allt. Just ja...ska be henne om receptet på efterrätten som var SÅÅÅÅ god.


På annandagen fick vi främmande av Monicas nya fästman Henrik. Han klarade inte att vara utan henne några dagar så han kom på Noret. Det var kul så man fick träffa karln. Väldigt trevlig och stilig kille. Tummen upp för Henrik. ;) Glad för Moncans skull.


Efter annandagen for jag och Charlie till Strömsund till farmor och farfar. Dem blev så glada att se lilleman. Dem är ju så gla i honom. Pappa Roald var redan där för han for på dans på juldan i Strömsund.


Nyår

Dagen innan nyårsafton packade vi bilen full av julklappar och packning och for till Roalds farmor som bor i Mo I Rana. En liten resa på 40-50 mil. :) Vi firade nyår där. Vi har haft det så trevligt. Hon bor i ett hus som ligger på bergssidan så man har världens utsikt över Mo I Rana. I källaren har hon en lägenhet som de tidiagare brukar hyra ut. Så vi hade eget badrum, TV-rum och kök. Vi sa det att vi behövde ju inte fara hem... :) Stannade där iaf från 30 december till 5 januari. Vi hälsade på Roalds gammelfarmor, mormor, morbror och faster. Ja det var verkligen uppskattat att vi kom. Dem ville inte att vi skulle fara hem till Umeå igen.

Nyårsafton firades lugnt hemma hos Roalds farmor. Det var bara vi och farmor Solfrid. Charlie vaknade lagomt tills tolvslaget så han fick följa med ut och se raketerna invirad i ett täcke. Vi hade ju första parkett för att se alla raketer.

Övriga dagarna rännde vi lite på stan och shoppade en massa i rean. Var och hälsade på släkten och åt även på restaurang sista kvällen.

Ja det var roligt att hälsa på i Norge. Jag började till och med tänka lite på norska och säga lite norska ord. Haha!


Skönt iaf att vara hemma igen i Holmsund. Har saknat vårat hus och våra vänner....

Ska ringa jobbet imorgon och säga att jag kan börja jobba extra nu. Charlie har blivit så duktig på att äta mat. Så på dagen behöver jag inte amma. Han vill fortfarande amma på natten, måste försöka vänja honom bort med det snart. Samtidigt vill jag amma nån gång per dag, för dem håller sig ju friska då. Han har ju inte varit sjuk någonting nu medans vi andra varit sjuka.

Han fick oxå sin andra tand nu på annandagen som även var hans 7 månadersdag. :)

Han är så snäll våran prins och så söt. Fick fler ggr höra i Norge vilken snäll unge vi har. Han var alltid glad, inte ofta han gnällde. Så sant så sant...världens bästa unge! :)


Oj så långt inlägg. Hoppas ni inte somnat...


   Kram på er och Gott Nytt År!


Dagens guldstjärna får gå till min härliga familj...både norsk som svensk! :)

Ovido - Quiz & Flashcards