Alla inlägg under januari 2009

Av Maria - 17 januari 2009 14:09

Charlie vill säga hej till moster Moncan och moster Malin och visa hur det står till i Holmsund.

Minen han gör på ena kortet där tänderna syns gör bara att man älskar honom ännu mer. Han ser så busig ut när han gör så :) :)


Nuförtiden så sitter inte Lilleman så länge innan han lägger sig på mage. Så det kanske är krypning på G. Men så här har han hållit på länge. Det gäller väl bara att han kommer på knepet. Vi har sagt att han kanske kryper tills vi fyller år. Men det tåls att se. Som lugnt och skönt nu då han sitter där han sitter. Har inte skaffat några barngrindar än heller. Vill inte ha han farandes utför trappen. Usch!


Har nyss städat nedervåningen. Var verkligen på tiden. Kommer inte ihåg när jag skurade sist. Blir övervåningen imorgon. Så duktig man känner sig. Blev inspirerad då Erika skrev att de storstädat. U go girl! :)


    Kram Maria

Av Maria - 17 januari 2009 08:22

Att det är helg igen. Vart tar veckorna vägen. Minns när man jobbade så sniglade dem sig fram ibland. :) Drömde inatt att jag skulle jobba. Drömmer ofta om jobbet nu. Är väl för att det är på G snart att börja jobba. Saknar att jobba, saknar känslan av att gjort ngt på dagen. Att få tjäna lite pengar och göra nytta. Man har ju ett heltidsjobb med Charlie, så ledig är man då inte. Men har man jobbat sedan man var 17 år så är det inte så konstigt att man är van att göra "rätt" för sig. :) 10 år i arbetslivet, inte illa.


Natten var väl sådär. Provade att lägga mig i ett annat rum för att se om han sov bättre lilleman. Men inte då, halv tolv vaknade han. Fick mat, men skulle inte sova i sin säng. Så han sov med mig...igen! Mysigt, men hur länge ska man hålla på? Ska man bara göra 5 minuters på kvällen när dem ska sova, inte när dem vaknar senare på natten? Ikväll måste vi ha han vaken tills han är tröttare. Vill inte ha som igårkväll, 1.5 timme. Fast han somnade ju tidigare ett par gånger men vaknade efter 5-10 minuter.

Ja svårt detta. Vill inte att han ska vara ledsen!


    Kram på er

Av Maria - 16 januari 2009 19:07

Önskar man kunde läsa folks tankar ibland. Vad mycket det skulle underlätta. Fast ännu hellre önskar jag att folk säger till en det som tynger en. Två gånger på kort tid har man fått höra på "omvägen" vad man gjort för fel. Hatar att göra folk besvikna eller ledsen. Vet hur det är. Jag är själv väldigt dålig på att säga vad jag tycker och känner. Men jag vet samtidigt att ingenting blir bättre om man inte säger det. Är väl typiskt oss svenskar att hålla det inom oss. Gå som katten runt het gröt.


Kallt idag. Hade -20 när vi vaknade kl 9. Brrr! Tänkte vi skulle stanna inne hela dagen. Men på em hade det sjunkit till -14, eller säger man stigit??? Så jag och Charlie tog på oss ytterkläderna och gick med lite återvinning och sen på Konsum. Så skönt att komma ut.

Myste lite med pappa innan han for på nattskift kl 18. Tomt utan honom.


Önskar jag hade ett träningskort. Mitt gick ut i december. Känner mig som en fet och grå mus. Tänk om man kunde vinna shoppinghjälp för en dag. Har ingen aning om vad jag ska ha för kläder. Vad passar jag i och vad är snyggt? En total makeover skulle vara nice. Undrar ibland vad Roald ser hos mig? Finns så många andra fina flickor därute. Antar att han är fast med mig nu då vi är gift och har barn. =) =)

Herregud...jag är gift och har barn. Hur gick detta till? Det slår en ibland hur gammal man börjar bli. =)


Ikväll tog det över en timme för lilleman att somna själv. Det är tufft. Tycker synd om honom...nu ligger han och snyftar i sömnen. Jag tror jag la honom lite för tidigt. Han var trött, men inte tillräcklig trött. Läste på internet att om det tar mer än en timme så är dem inte trött nog. Såna envisa barn ska läggas när ögonen håller på ramla igen på dem... 

Mormor tycker vi gör rätt som kör detta...vi har skämt bort honom nog. =) Älskar dig lilleman! Vill dig inget ont!


   Kram Mamma



Av Maria - 16 januari 2009 09:38

Charlie sov till 01 utan att ens höra av sig, som han i vanliga fall alltid gör. Fick lite mat och ville inte sova i sin säng. Sov då hos mig och sov sen till 06. Fick då lite mat igen och sov sen till 09. Ja det var en bra natt tycker jag.

Skulle gärna vilja att han sov i sin säng. Men det är kanske en eftersläng sen vi var ute och rännde i jul. Då sov han ju med oss i 2 veckor. Ja men nu kör vi iaf på med 5 minuters metoden. Nervös för ikväll, då är jag ensam hemma. Roald jobbar 12 timmars natt. Han fick gå in igår och ge tutten för då gick det bättre. Han skrek mer när han såg mig.


Lilleman börjar bli lite mammig. Började här i jul. Är han trött eller hungrig så är mamma en aning bättre. Han riktigt slänger sig i min famn.

Han har oxå börjat stoppa i tutten själv. Igår skulle han ge pappa tutten. Så generös man kan vara.

Vi var och lekte med Felicia för några dagar sen. Kul att se hur dem börjar slåss om leksakerna. En fjärrkontroll dem hade ville ju såklart bägge ha. Dem hade en rejäl dragkamp om den. Charlie blir så arg så han kokar när han förlorar. =) Man kan inte mer än skratta åt dem.


Saknar dig oxå Lena. Måste ses snart! =)


Guldstjärna till den som kommit på denna 5-minutersmetod. Tack!

     Kram Maria

Av Maria - 15 januari 2009 21:29

Ikväll satte vi igång med 5 minuters metoden. Detta för att få Charlie att somna själv. Innebär att man var 5 minut går in och ger tutten, man får inte plocka upp dem trots att dem skriker. Denna metod ska få dem att somna själv i sin egen säng. Som det är nu så har vi antingen burit runt honom, legat bredvid honom i våran säng eller att han somnat i famnen. Går ju inte att ha det så för all framtid.

Camilla startade oxå ikväll med Felicia. Vi skulle stötta varandra, som vi alltid gör. Hon är för go den tjejen. Ja bägge dem där tjejerna! :)

Gick bra för oss allihopa. Flisan somnade efter 30 minuter. Charlie somnade efter en timme. Han är då för envis. Vem orkar gallskrika i 60 min. Han stannade bara upp för att ta luft. Mamma lilla prins! Envis som mormor?? Ja nu ska vi iaf köra denna metod.

 Blev peppad efter dagens promenad med Frida och Gunnar. Dem kör oxå denna metod.


Syrran (malin) hade idag pratat med BVC. Man ska tydligen introducera mjölkprodukter tidigare än ett år. Men i liten mängd: 0.5-1 dl per dag. Lite fil eller yoghurt var lämpligt. Man skulle visst inte ge mer för att det är rätt så mäktigt för dem små magarna. Så man kanske ska prova lite naturell yoghurt blandat med lite fruktdessert.... :)


Vad härligt det är med underbara vänner som man vet alltid finns där för en! TACK!


Lilleman sover än. Håller tummen för att detta ska funka nu.


   Kram Maria

Av Maria - 14 januari 2009 22:29

GAHHHHHHH!

Charlie somnade kl halv åtta och som vanligt sov han  2h och sen är han pigg. Somnade nästan i min famn i soffan, men icke då...

Han har inte sovit mycket idag heller. Sov mitt på dan och sen lite i bilen på eftermiddan. Blir tokig alltså. Är trött efter natten som var så jag hoppades på att få lägga mig tidigt och läsa min Agatha Christie.

Jag och Roald pratade om detta med 4 mål per dag. Kanske är det för mycket. Vi beslutade att byta in ett mål  mot tisse. Fast han sov ju oroligt till och från även innan vi började med 4 mål mat per dag. Så jag tvivlar det hjälper.

Det är nog bara att rida ut stormen, tycker den borde ta slut snart.


Roald är och jobbar natt. Han gruvade lite efter 3 veckors ledighet. Är tomt utan min gubbe. Tur min lilla gubbe är hemma. Synd han bara är vaken... =)


    God natt till ni som får sova! Kram Maria

Av Maria - 14 januari 2009 11:54

Igår kom Henke och Fanny på besök. Dem ska flyga till Kanarieöarna idag. Kul att ha dem här. Dem är så mysiga. Vi spelade spel igårkväll och hade det så trevligt. Sen tog grabbarna en promenad med Tocka när han skulle hem. Dem hade visst gått runt hela Holmsund. :)


En orolig natt för lilleman. Somnade igår runt halv tio, sov en timme och var sedan vaken till midnatt. Sov sedan oroligt hela natten trots att han sov i våran säng. Blir tokig! Är det en period han är inne i eller är det ngt med maten. Måste vara en period... Vet inte om vi varit för snabba med att byta ut amningen. Gick ganska raskt över till 4 mål per dag här i jul. Ngn som har ngt förslag? Är det för mkt med 4 mål per dag för en 7.5 månaders bebis? Ska man byta ut ett av dessa mål mot bröstet? Tänk om man fått en instruktionsbok när han föddes. =)


Lite plåster på såren är iaf att Charlies vinteroverall kom idag. Fyndade en ny overall från Name It för 300 kr på Tradera. Oanvänd med lapparna kvar, skulle kostat 1000:- Har inte provat den än, men storleken ser bra ut (80). Jättefin! Lägger in en bild, är den blåa!


Resten är inne på BRL. Jag och Charlie stannade hemma, så han sover nu. Ska försöka få till lite bättre rutiner med detta med sovningen nu. Se om man kan få han att somna tidigare på kvällen till att börja med. Stiga upp senast 8 på morgonen. Tycker vi är så dålig på att vara konsekventa. Tycker mina andra vänner är så mkt bättre på detta.


Sist men inte minst måste jag få gratulera Camilla. Är så glad att det ordnat sig för er. Allt hände på en gång: Flisan är piggare, hon har fått dagisplats och du har fått jobb. Detta är ni värda efter en tuff höst. Så roligt! Det kanske finns en Gud där uppe ändå. :) Annars vet du att vi ställt upp för er.


    Kram på er

Av Maria - 13 januari 2009 08:38

Igår tog Charlie sig ett bad. Tog bort "inlägget" i badbaljan. Inte behöver han ligga i den. Han kan ju sitta själv i badbaljan och bada. Jag tror nog ibland att min lilla gosse är mindre än vad han är. Han är ju stora pojken nu! :) Efteråt fick han ha på sig den fina badrocken han fick av Alva i julklapp. Oj så söt han blev. Älskar dig älskade unge. Skrämmande att man kan älska sitt barn så mycket. Skulle offra mitt liv för hans utan att blinka.


En mycket bättre natt inatt. Vaknade och åt ett par gånger, men sov annars. Fick komma till våran säng där vid 6 och han sover än (snart 9).


Ska fixa lite inför vårat främmande som kommer idag. Det ska bli kul.

Trodde det var imorgon dem skulle komma, så jag måste meddela Frida att jag inte kommer på mamma-fika imorgon hos henne och Gunnar. Det var tråkigt, tur vi ska ses varje vecka. Ska bli kul att se alla igen.


Varför säger man främmande? Dem är ju inte främmande.... :)


        Kramiz Maria

Ovido - Quiz & Flashcards